Dybvandsdykkere opdager et væsen, som de har svært ved at tro, er ægte

For nylig fik et amerikansk dykkerteam øje på noget på havets bund, som man regner med at se i et science fiction-univers i en film. Men da de havde gnedet øjnene, måtte de konstatere, at den var god nok.

Et dykkerhold fra Nautilus Live Expedition var i gang med at afprøve et fjernbetjent køretøj (ROV), da et fascinerende væsen dukkede op. Først troede de, at der var tale om noget affald, men det viste sig at være en sjælden lilla siphonophore, som er en flydende eller svømmende koloni af polypper, der ofte er gennemsigtig eller i prangende farver. Det skriver Nautilus Live.  

Læs også: Studerende fanger noget på film, som videnskabsmænd ikke har set i årtier 

Langsomt bevægede siphonophore'en sig hen over havbunden, mens dybvandsdykkerne fik flotte optagelser af det imponerende væsen, der består af tusinde af individuelle organismer (zooids red.). Se videoen nederst på siden.

Selv erfarne biologer og dykkere er forundret over havdyret, som de har svært ved at tro virkelig er levende og ægte.

Læs også: Mand ville filme sejltur: I stedet fanger han rystende naturfænomen

Dybvandsforfatteren R. R. Helm, som er meget begejstret for optagelserne, kalder fundet en "chokerende skygge".

- For mig er den bedste del af videnskab, ting, som dette: At se noget, der helt tager pusten fra én. Selv efter at have studeret dyr som dette i de sidste fem år, denne video har fået mig til at måbe. Dyret, der er fanget på optagelserne er simpelthen fantastisk, siger R. R. Helm.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med 

Se dybvandsdykkernes video her:

 

Dagens Gossip