Dykker er sikker på, at han hører en menneskestemme under vandet - så bliver han overrasket

En dykker fra den amerikanske hær hørte noget meget mystisk, da han var i fuld gang med en træningsøvelse under de blå bølger.

I første omgang var frømanden overbevidst om, at der blot var tale om en kommando givet af chefen over det digitale samtaleanlæg, men dén tanke blev skudt i sænk, da dykkeren var ude af det våde element.

Efter øvelse fik han nemlig at vide, at der ikke blev givet en kommando over radiosystemet.

Deltagerne i øvelsen kom her i tanke om Noc – en hvidhval, der i to år havde været en del af en række træningsforsøg i søværnet.

Læs også: TV-værten undskylder og undskylder – indtil der sker noget, som får ham til at bryde ud i latter

Her tilbage i 1977 var Sam Ridgway blandt de marinebiologer, der arbejdede med at træne Noc og nolge andre hvaler, og han har til Smithsonian Magazine forklaret om det stærke bånd mellem de store pattedyr og os noget mindre mennesker.

- De så os som en del af deres familie, forklarer den tidligere biolog og fortsætter:

- Derfor blev de sammen med os. Vi havde ikke mulighed for at have fuld kontrol over dem, og alligevel udførte de deres opgaver og kom altid tilbage. De så sig selv som en del af holdet.

Noc var altså ikke bare en loyal medarbejder, men også en nysgerrig efteraber, da hvalen nærstuderede den måde, som vi mennesker taler på.

Under den føromtalte øvelse var tidspunktet så kommet, hvor hvalen selv fik lyst til at sætte menneskeagtige ord på tilværelsen under vandet. 

- Noc var hele tiden villig til at give de forskellige udfordringer et forsøg. Jeg tror, det var en del af årsagen til den efterligende tale. Han kunne godt lide at se på folk og være sammen med mennesker. Forbindelsen. Han ønskede at lave en forbindelse, siger Sam Ridgway.

Hør her lydoptagelserne af hvalen - og bedøm selv Docs evner til at efterabe menneskesprog:

 

Dagens Gossip