Dykker finder lig fra gammel drabssag på Færøerne

I november 2011 forsvandt den 42-årige Dánjal Petur Hansen, der også blev kaldt Pidda, sporløst fra sit hjem i bygden Rúnavik på Færøerne.

Da politiet gik ind i sagen, fik man hurtigt en mistanke om, at Pidda var blevet dræbt - blandt andet fandt man i hans soveværelse et stykke af en stegepande med spor af hans blod.

Selve stegepanden blev fundet hos en dengang 33-årig kroat, Milan Kolovrat, der 6. december 2012 blev idømt 14 års fængsel og udvist for bestandigt for drabet på Pidda.

Den 33-årige blev dømt for drab, selv om liget aldrig blev fundet - en omstændighed, som Kolovrats forsvarer, da også slog på under retssagen: Uden et lig kunne man ikke være sikker på, at Pidda var blevet dræbt og ikke bare var rejst fra øen.

Men nu er liget af Pidda dukket op.

Søndag 31. august fandt en fritidsdykker et skelet i havet tæt på øen Eysturoy, hvor Pidda boede. Liget lå på 22 meters dybde og omkring 150 meter fra land, skriver den færøske netavis in.fo ifølge Jyllands-Posten.

Nu er liget identificeret, og politiet oplyser til in.fo, at der er tale om den forsvundne Dánjal Petur Hansen.

Ifølge anklagemyndigheden blev Pidda slået ihjel, fordi Milan Kolovrat ville overtage det hus, hvor Pidda havde boet med sin ekskone. Hun var indtil drabet kæreste med Kolovrat.

Den 33-årig kroat nægtede sig under hele sagen skyldig og forsvarede sig med, at nogen havde lagt en fælde for ham og plantet beviserne i hans hjem.

Drabet vakte stor opsigt - ikke kun, fordi der var tale om en drabssag uden lig, men også fordi det var det først drab på Færøerne siden 1980'erne, og drabet spredte frygt i det eller trygge øsamfund.

Siden drabet på Pidda har Færøerne dog haft mindst to drabssager.

I november sidste år blev en 61-årig mand fundet død i sit hjem i Torshavn, og politiet sigter en 68-årig mand for at have slået ham ihjel.

Og 10. august i år blev en 23-årig mand varetægtsfængslet. Han er mistænkt for at have dræbt en 36-årig mand i bygden Hvalba på Suduroy.

/ritzau/

 

Dagens Gossip