Dykkeren tager sin kniv i brug, da han kommer helt tæt på hvalhajen – forklaringen bag er hjerteskærende

Skrevet af Morten Larsen

20/02/2016

Mest læste i dag

Hvalhajen er kendt som det plettede monster og havets venlige kæmpe, og man kan derfor sige, at det store dyr, der er en af verdens største fisk, har et blandet image.

Flere steder drives der rovdrift for de betagende og ganske harmløse væsener, der under de rette forhold kan blive op til 16 meter lang og veje 13 tons.

Der findes heldigvis stadig mennesker, der gerne vil give det store dyr en hjælpende hånd under de blå bølger.

Læs også: Jægere fanger og binder ulv til traktor, tæsker og tvinger den til at ryge cigaretter

Det amerikanske nationalmuseum Smithsonian Institution har lagt en ny video op på YouTube, og i den kan man se, hvordan en dykker kommer helt tæt på en stor hvalhaj.

En tung snøre fra fiskeindustrien har sat sig fast om dyrets kegleformet krop, men heldigvis er den modige dykker ikke bange for hvalhajen med den store mund, der siges at kunne filtrere op mod 95.000 liter vand i timen.

I videooptagelserne kan man se, at det enorme dyr fornemmer, at dykkeren ikke er ude på at volde problemer – tværtimod.

Hvalhajen tager det ganske køligt, da dykkeren finder sin lommekniv frem og begynder at skære.

I videoklippet kan man se, hvordan fiskelinen skærer sig ind i kødet på dyret, men kun lige indtil det øjeblik, hvor dykkeren får bugt med det menneskeskabte problem, der muligvis i årevis har siddet på hvalhajen.

Tæt på en halv million mennesker har på få dage set de hjerteskærende undervandsoptagelser, og her får du også muligheden: 

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler: