Dyr vurdering: Bil-sider på nettet snyder dig for penge

Michael Lauritsen

|

13/09/2013

Dagens topnyheder

Hvis du får din bil vurderet på nettet, så risikerer du samtidig at blive snydt. Hjemmesider som auto-pris.com og bil-vurdering.com tilbyder en individuel prisvurdering af dit køretøj. Men vurderingen koster 399 kroner, og flere forbrugere har fået tilsendt en regning, selvom de ikke har accepteret købet.

Det skriver forbrugerbladet TÆNK.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Rådgivningen i Forbrugerrådet har i perioden april 2012 til september 2013 modtaget 127 henvendelser fra forbrugere, der har fået tilsendt en regning på 399 kroner for en online bilvurdering, som de ikke mener at have købt.

En forbruger skriver blandt andet:

- Jeg har indtastet nogle oplysninger om min bil på Auto-pris.com for at få vurderet min bil. Da jeg opdager, at det koster 399 kroner, går jeg bare ud af det hele. Efter noget tid modtager jeg en regning fra dem. Men jeg har jo aldrig indgået nogen aftale med dem, og vurderingen passer slet ikke.

LÆS OGSÅ: Advarsel - gratis headset på Facebook er snyd

Ifølge Forbrugerrådet er det dog ikke så mærkeligt endda. Forbrugerens adresse bliver nemlig fundet ud fra den IP-adresse, som tilhører computeren, der har været forbi hjemmesiden. Og uden at vide det accepterer forbrugerne allerede købet, når de klikker 'Start'.

Men den holder ikke, mener Jakob Steenstrup, der er juridisk konsulent i Forbrugerrådet.

- Jeg mener ikke, at oplysningerne i markedsføringen er tilstrækkelige på disse bilvurderings-sider. Det er simpelthen ikke tydeligt nok, at der reelt er tale om en aftale mod betaling. Derfor mener jeg ikke, at forbrugerne er forpligtede til at betale, siger han til TÆNK.

LÆS OGSÅ: Det vrimler med fupmails på nettet

Jakob Steenstrup opfordrer bilejere til klikke rundt på nettet med forsigtighed.

- Jeg vil anbefale, at man holder sig væk fra disse sider og retter henvendelse til Forbrugerombudsmanden, hvis man oplever at føle sig vildledt eller på anden måde snydt, siger han.

 

Følgende hjemmesider er i Forbrugerombudsmandens søgelys:

- auto-pris.com

- bil-vurdering.com

- bil-pris.com

- danskebilpriser.com

- dinbilpris.com

Aggressiv markedsføring er ikke det eneste, de fem hjemmesider har til fælles. Firmaerne deler også adresse i den amerikanske stat Delaware.