Dyreaktivister lukker svin og høns ud af deres bure

2000 kyllinger, 6880 høns og 200 svin.

Så mange dyr har aktivister natten til fredag lukket ud af deres bure og indhegning, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi.

Tidligere har ukendte gerningsmænd lukket mink ud i naturen på Ølgod-egnen. De nu er gået videre til slagtekræ.

Det var klokken seks fredag morgen, at en landmand på Lille Hejbølvej øst for Ølgod opdagede, at der var lavet hærværk på tre stalde.

Hærværket er foregået mellem klokken 23 torsdag aften og klokken seks fredag morgen. Omkring klokken halv to om natten er der hørt støj. Politiet antager derfor, at det angiveligt er det tidspunkt, at nogen har sneget sig ind på gården.

Gerningsmændene har ødelagt omkring 200 bure i en kyllingestald med 80.000 kyllinger. Hønsestalden havde 15.000 høns i bure med 10 høns i hver, hvor tusindvis af høns blev lukket ud. Imens svinestalden, hvor et par hundrede svin blev lukket ud af stierne, havde 450 søer.

Lederen af lokalpolitiet i Varde, Torben Kloster, udelukker ikke, at der er tale om lokale gerningsmænd, selvom der også denne gang er sprayet slagord på murværk.

Han opfordrer folk til at kontakte politiet, hvis de har nogen viden om, hvem der kan stå bag.

Tidligere har minkavlerne udlovet en dusør på 20.000 kroner til dem, som kan hjælpe med at opklare minkudslippene. Men ingen har indtil videre meldt sig med informationer.

- Nogen må vide noget. Og vi appellerer til dem om at komme til os med deres viden eller mistanke. Det, der er sket, er nærmest dyremishandling, fordi dyrene kommer op at slås og kommer til skade, siger Torben Kloster i en pressemeddelelse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip