Dyreinternat i chok efter fund i flere kasser: Stop med at købe dyr, hvis I ikke kan passe dem!

Fredag løb beskeden ind til Roskilde Dyreinternat, at de godt kunne gå i gang med at gøre bure klar. Der var nemlig blevet fundet to kasser med otte kaniner, som var blevet efterladt.

- De var efterladt i to flyttekasser i Sonnerup skov ved Frederiksværk. Kasserne var lukket med tape, kaninerne havde ingen mad eller vand, og de må have siddet der et stykke tid, for de var gennemvædet af tis og lort, skriver internatet i en opdatering på Facebook, som er gået viralt.

De fleste af kaninerne ser trods den hårde behandling ud til at klare den. Men den ene af ungerne skranter.

- Så det er desværre ikke sikkert, at den overlever at være blevet smidt ud hjemmefra på den måde.

Internatet erkender, at ejeren formentlig har følt sig tvunget til at slippe af med kaninerne på denne måde, men mener ikke, at det er en undskyldning.

- Har man ikke råd til at passe sine dyr, så skal man slet ikke anskaffe dem. Og slet ikke i de mængder, som vi ser i dyreværnssagen her. Og ja, vi er også godt klar over, at to kaniner muligvis er blevet til rigtig mange på ret kort tid - men hey, det sker altså, når man sætter en hun og en han sammen!, lyder det.

Læs også: 4 Golden Retrievere stiller sig op på række - hold så øje med døren

I forhold til kaniner kommer det ifølge Roskilde Dyreinternat ofte bag på folk, at de kan blive 10-12 år gamle. Derfor står de altså tilbage med ansvaret, når børnene ikke gider længere.

Læs hele opslaget nedenfor.

Vi begynder desværre ugen med en rigtig ærgerlig historie. I fredags fik vi travlt med at gøre bure klar, for en af...

Posted by Roskilde Internat - Dyrenes Beskyttelse on Monday, February 22, 2016

Følg Dagens Dyreriget for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip