Dyremishandling: Kvinde sultede kat ihjel

En 20-årig kvinde er fra Køge har forsømt sine to katte (ikke kattene på billedet red.) i så alvorlig en grad, at sagen nu er endt i retten.

Det skriver Ekstra Bladet.

Kvinden er tiltalt for grov dyremishandling ved Retten i Roskilde. I retsmødebegæringen fremgår det, ifølge Ekstra Bladet, at hun 'gennem en længere periode' havde efterladt de to katte uden foder og vand og uden at passe kattene i øvrigt. 

Den ene kat døde som følge af mishandlingen - den anden overlevede udelukkende, fordi den åd den døde kat.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

Ifølge avisen efterlod kvinden de to katte i forbindelse med fraflytning af lejligheden. De blev opdaget i forbindelse med overdragelse af en lejlighed i boligbyggeriet.

Kvinden har også forsømt at få tilset sine katte jævnligt, ligesom hun heller ikke har beskyttet dem mod smerter og lidelser.

I hele periode har de to kæledyr været indespærret og på egen hånd.

LÆS OGSÅ: Vi vader i sager om dyremishandling

Anklagemyndigheden takserer sagen som 'groft uforsvarlig' i forhold til den overlevende kat. I forhold til den kat, der blev spist, betegnes kvindens behandling af dyret som 'groft uforsvarlig med karakter af mishandling'.

Kvinden har erkendt mishandlingen. Hun risikerer at miste retten til at have noget med dyr at gøre. Sagen begynder tidligst til august.

 

Dagens Gossip