Dyrenes Beskyttelse: Man må efterlade, dumpe og skyde til måls efter en kat

I Danmark har vi en hundelov, en hestelov og bekendtgørelser, som beskytter malkekvæg og slagtefjerkræ.

Men der er ingen love, der beskytter Danmarks 650.000 huskatte.

- Katten er det hyppigst holdte kæledyr, men alligevel er der ingen specifik kattelov, der sikrer katten beskyttelse. Det er uacceptabelt, og vi dyreværnsorganisationer ser tydeligt, hvad det har af tragiske konsekvenser for kattene, siger projektleder i Dyrenes Beskyttelse, i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Hunden Bella blev fundet skudt og gennemtæsket: Nu er der endelig håb for hende

Derfor er samtlige dyreværnsorganisationer enige om, at en kattelov er den rigtige vej frem, hvis de mange katte i Danmark skal beskyttes. Her er oplevelsen, at det i befolkningen er almindeligt accepteret, at man bare kan efterlade, dumpe, skyde til måls efter eller sågar drukne katte, skriver Dyrenes Beskyttelse i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ: Flyvende død hund stopper nordjysk togtrafik

- I Dyrenes Beskyttelse er 80 procent af de dumpede dyr, vi hjælper, katte. Faktisk har vi i gennemsnit tre dumpede katte om dagen. Vi ser også mange kedelige “hjemmeaflivningsforsøg” eller ligefrem decideret mishandling af katte. Det ser vi ikke i samme grad med andre dyr, siger Jens Jokumsen.

LÆS OGSÅ: Panikopringning til politiet: Der er en død tiger i vejkanten

Også hos Agria Dyreforsikring oplever man, at katte ikke har samme status i hjemmene som for eksempel hundene. Kun cirka én procent af kattene har en sygeforsikring, mens tallet for hunde er 30 procent.

- Jeg tror, at det hænger sammen med, at man får katten gratis eller meget billigt. Vi hører desværre stadig udtalelsen “Det er jo bare en kat”, siger Sonja Karaoglan, som er country manager i Agria Dyreforsikring

 

Dagens Gossip