Dyreværnet: Dyrene taber også, når Fogeden banker på

Kun få timer inden TV 2 havde premiere på deres nye danske dokumentarserie Kongens Foged, mødte endnu en fortvivlet hundeejer op på Dyreværnets internat i Rødovre - hun var blevet sat ud af sin bolig.

Den nu hjemløse kvinde, måtte sige farvel, til sin ni år gamle, dansk svensk gårdhund. Alternativet var aflivning, og det kunne ejeren ikke bære, forlyder det fra Ritzau.

Sidste halvår af 2012 oplevede Dyreværnet en markant stigning af hunde og andre dyr, der blev indbragt til foreningens internat i Rødovre, fordi ejerne var blevet sat ud af Kongens Foged. Mange gange er det ejerne selv, der møder op med deres firbenede familiemedlem.

Andre gange er det politiet, som må hente dyrene på adressen, hvis ejerne har forladt deres bolig inden Kongens Fogeds besøg og efterladt deres kæledyr til en uvis skæbne. 

Hvor det i 2011 var en sjældenhed, at hunde og katte blev indleveret til Dyreværnets internat, af den årsag, sker det nu flere gange om måneden.

 -  Det er en tragisk situation for alle, når Kongens Foged har sat en familie eller en enlig ud af deres hjem. De udsatte er chokerede, og står med en kuffert eller et par plastikposer under armen. Men ofte er den største bekymring, hvad der skal ske med deres kæledyr, siger Signe Sehested Lund, der er direktør for Dyreværnet og fortsætter:

- De ved, at de ikke har noget sted at overnatte allerede samme aften – og slet ikke med en eller to hunde i bagagen. I de situationer gør vi alt, hvad vi kan, og forsikrer dem om, at vi nok skal finde et nyt hjem til deres firbenede ven, siger Signe Sehested Lund.

Dyreværnet må ofte afholde store udgifter til de dyr, der kommer ind fra ejere, der er sat på gaden. Således har de mange gange ikke haft økonomiske midler til at sende deres hund eller kat til dyrlægen, for at få dem vaccineret, eller undersøgt.

 - Som dyreværnsforening er det vores pligt at tage os af dyr, der pludselig ikke har et hjem. Det er en stigende omkostning for foreningen at tage de mange hunde ind, efter at Kongens Foged har sat deres ejere på gaden, slutter siger Signe Sehested Lund.

 

Dagens Gossip