Dyrevenner raser mod brødrene Price

12/04/2013 08:40

Michael Lauritsen

Nyheder

Mest læste i dag

Seere og dyrevenner er rasende over onsdagens afsnit af Brødrene Price på DR1. I aftenens afsnit - 'Fise med Price' - stod den på kålretter, og de to madglade Price-brødre rundede af med at lave foie gras i savoykål.

Foie gras er leveren fra tvangsfodrede gæs eller ænder. I Frankrig bruges typisk et langt plastikrør, som man stopper ned i halsen på fuglene og stopfodrer dem. Den store mængde foder gør, at leveren bliver mere fed.

Det er forbudt at producere foie gras i Danmark, men ikke ulovligt at importere.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Retten bliver i programmet præsenteret som meget eksklusiv og fin. Men det er langt fra alle, der er enige i det.

På programmets Facebook-side tordner seerne over, at den franske ret har fundet vej til madprogrammet.

'Synes det er ulækkert og manglende på god dyreetisk moral, at I fremfører madsvineri med foie gras...tænker I slet ikke på dyrs velfærd eller er I blevet så selvfede at i bare handler ud fra begær for opmærksomhed... usmageligt..!', skriver en Facebook-bruger.

En anden spørger:

Betaler vi licens til en TV kanal der går ind for at mishandle dyr? Foie gras er fra dyr der lider under hele deres opvækst.

Andre fatter sig i korthed:

Jeg får kvalme!!!, skriver en.

Og så er der dem, som undrer sig over, at DR ikke reagerer på de mange henvendelser:

Kære Price gutter; i får mange kommentarer her vedr. jeres brug af foie gras fra mishandlede dyr... har i mon en kommentar ??

Også hos Dyrenes Beskyttelse vækker aftenens afsnit af Brødrene Price harme.

- Vi mener, foie gras er det værste dyreplageri-produkt, der er. Der er en grund til, at det er forbudt at producere i Danmark, siger kommunikationschef Tina Engberg til Dagens.dk og fortsætter:

- Spice med Price er med til at fremme accepten af foie gras, og det, synes vi ikke, er i orden. Det er forbudt at producere i Danmark, og så er det heller ikke i orden at fremføre det på landsdækkende tv.

Det har indtil videre ikke været muligt at få en kommentar fra Danmarks Radio eller brødrene Price.