Dyrlæge i Hillerød dømt for postordresalg af medicin

En hestedyrlæge er ved retten i Hillerød blevet dømt for at have ordineret ormemidler uden at have et passende kendskab til dyr og dyrehold samt for selv at have importeret vacciner. Dyrlægen skal ud over en bøde på 50.000 kr også betale sagens omkostninger.

Sagen var politianmeldt af Fødevarestyrelsens Veterinærrejsehold, der ved kontrolbesøg konstaterede flere overtrædelser af lovgivningen om veterinære lægemidler.

Ordinering af ormekure

Dyrlægen havde en praksis, hvor hesteejere fra hele landet sendte gødningsprøver til dyrlægen. Det blev i retten dokumenteret, at dyrlægen systematisk ordinerede ormekure alene på baggrund af en undersøgelse af den indsendte gødningsprøve og med yderst sparsomme oplysninger om hest, ejer og dyreholdet.

Dyrlægens forretningsmodel blev under retssagen forelagt Det Veterinære Sundhedsråd, der udtalte, at det ikke er veterinærfagligt forsvarligt at stille en diagnose af behandlingskrævende orm alene på baggrund af en undersøgelse af en gødningsprøve. Ifølge dyrlægeloven skal dyrlægen også have et passende kendskab til dyreholdets helbredstilstand samt til ejeren eller den ansvarlige for dyrene, for at kunne ordinere receptpligtige lægemidler – herunder ormekur.

Dyrlægen erkendte under sagen også, at han ulovligt havde indkøbt vacciner hos en kollega i Sverige. 

Dyrlæger må alene indkøbe vacciner og andre lægemidler til dyr på apoteker eller fra virksomheder, der har Sundhedsstyrelsens godkendelse til at importere, fremstille og videresælge lægemidler.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip