Dyrlæger: MRSA-aftale spiller hasard med dyrevelfærden

Det kommer til at gå ud over dyrene, når en ny aftale vil nedbringe forbruget af antibiotika i dansk landbrug med 15 procent frem mod 2018.

Sådan lyder bekymringen hos Carsten Jensen, formand for Den Danske Dyrlægeforening, efter at Folketingets partier er blevet enige om MRSA-aftalen og dens indhold.

- Vi må konstatere, at dyrevelfærden bliver udfordret, hvis regering og folketing pålægger os så kraftige indskrænkninger i brugen af antibiotika til svin, siger formanden i en pressemeddelelse.

Den indgåede aftale vil blandt andet betyde en generel reduktion af antibiotika til svin.

Desuden vil den betyde en udfasning af det antibiotika, der hedder Tetracyklin.

Tetracyklin har i mange år har været et af de mest brugte antibiotika i landbruget, og eksperter peger på, at det er en væsentlig kilde til problemet med spredning af MRSA-bakterier.

Står det til Carsten Jensen, er aftalen en væsentlig skærpelse i forhold til de anbefalinger, der er kommet fra fødevareminister Dan Jørgensens (S) egen ekspertgruppe på området.

Formanden for Den Danske Dyrlægeforening mener, at fødevareministeren i sagen har været alt for fokuseret på en generel reduktion af antibiotikaforbruget og i for høj grad har tilsidesat de metoder, som generelt giver mere holdbare løsninger.

- Uden at det medfører forringet behandling af syge dyr, påpeger Carsten Jensen og understreger, at der i forbindelse med aftalen ikke er taget nok hensyn til ekspertgruppens vurderinger.

Carsten Jensen nævner, at Danmark i forvejen har et af verdens laveste forbrug af antibiotika til svin, og hvis målet er at løse MRSA-problemet, kan det ikke ske isoleret som et rent dansk projekt.

MRSA skal løses internationalt, for sygdomme og bakterier kender ikke til landegrænser, lyder det fra Den Danske Dyrlægeforening.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip