Dyrlæger: MRSA-aftale spiller hasard med dyrevelfærden

Det kommer til at gå ud over dyrene, når en ny aftale vil nedbringe forbruget af antibiotika i dansk landbrug med 15 procent frem mod 2018.

Sådan lyder bekymringen hos Carsten Jensen, formand for Den Danske Dyrlægeforening, efter at Folketingets partier er blevet enige om MRSA-aftalen og dens indhold.

- Vi må konstatere, at dyrevelfærden bliver udfordret, hvis regering og folketing pålægger os så kraftige indskrænkninger i brugen af antibiotika til svin, siger formanden i en pressemeddelelse.

Den indgåede aftale vil blandt andet betyde en generel reduktion af antibiotika til svin.

Desuden vil den betyde en udfasning af det antibiotika, der hedder Tetracyklin.

Tetracyklin har i mange år har været et af de mest brugte antibiotika i landbruget, og eksperter peger på, at det er en væsentlig kilde til problemet med spredning af MRSA-bakterier.

Står det til Carsten Jensen, er aftalen en væsentlig skærpelse i forhold til de anbefalinger, der er kommet fra fødevareminister Dan Jørgensens (S) egen ekspertgruppe på området.

Formanden for Den Danske Dyrlægeforening mener, at fødevareministeren i sagen har været alt for fokuseret på en generel reduktion af antibiotikaforbruget og i for høj grad har tilsidesat de metoder, som generelt giver mere holdbare løsninger.

- Uden at det medfører forringet behandling af syge dyr, påpeger Carsten Jensen og understreger, at der i forbindelse med aftalen ikke er taget nok hensyn til ekspertgruppens vurderinger.

Carsten Jensen nævner, at Danmark i forvejen har et af verdens laveste forbrug af antibiotika til svin, og hvis målet er at løse MRSA-problemet, kan det ikke ske isoleret som et rent dansk projekt.

MRSA skal løses internationalt, for sygdomme og bakterier kender ikke til landegrænser, lyder det fra Den Danske Dyrlægeforening.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip