E-cigaretter – Er det den bedste metode til rygestop?

Det er ikke en nyhed, at rygning er særdeles sundhedsskadeligt. Både for rygeren og også for rygerens omgivelser. Og ydermere er det de færreste, der bryder sig om lugten af gammel tobaksrøg, og derfor er rygning i disse dage, mindre velset end nogensinde tidligere.

De fleste rygere er da også godt klar over, at røgen ikke gør noget godt for dem, og derfor er antallet af faste rygere styrtdykket de seneste år.

Et rygestop er ikke nemt

Selvom flere og flere ønsker at kvitte smøgerne, er det ofte lettere sagt end gjort, da rygning er ekstremt vanedannende, og mange af de konventionelle rygestopmetoder ikke giver brugeren samme tilfredsstillelse/oplevelse som røgen plejer at give. Men det kan der heldigvis gøres noget ved.

For selvom nikotin er beviseligt afhængighedsskabende, er det i ligeså høj grad følelsen af ”noget mellem fingrene” og selve det, at suge, inhalere og puste ud igen, som mange rygere savner når de vil kvitte røgen.

Derfor er de nye e-cigaretter et interessant alternativ til almindelig tobaksrygning, da de reelt fungerer præcis som almindelige cigaretter – bare uden alle de skadelige stoffer, der er i traditionel tobaksrøg.

Vi har talt med firmaet Xsmoke, der forhandler e-cigaretter og tilbehør, og de bekræfter en stærk stigning i salget af e-cigaretter. Det er sandsynligvis en kombination af flere faktorer, der har bidraget til det øgede salg, men sikkert er det, at vi er blevet mere bevidste om konsekvenserne ved rygning, end vi har været hidtil. Derudover er der øget fokus på sundhed og livsstil generelt, hvorfor rygning ikke længere er så ”populært” og socialt acceptabelt som det har været – hverken derhjemme eller i det offentlige rum.

Hvordan virker e-cigaretter?
E-cigaretter udemærker sig ved, at det ikke er røg, men vanddamp som brugeren indtager. De fungerer ganske enkelt ved, at en væske i e-cigaretten fordamper når brugeren suger i mundstykket, og dermed sparer brugeren sig selv for alle de skadelige stoffer, der er i almindelig tobaksrøg.

E-cigaretter har dog ikke klaret 100% frisag endnu, da de af div. institutter, løbende undersøges for evt. skadelige stoffer og følgeskader. Faktum er dog bare, at der ikke på nuværende tidspunkt er belæg for at stemple e-cigaretter som sundhedsskadelige. Faktisk er der flere indikationer på, at det kan være et rigtigt fornuftigt alternativ til konventionelle rygestop med tyggegummi og/eller plaster, da det er lettere at nedtrappe sit nikotinforbrug, hvis resten af oplevelsen forbliver den samme.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip