Ebola-epidemi lukker Liberias grænser

admin

|

28/07/2014

Dagens topnyheder

Størstedelen af grænserne ind til det vestafrikanske land Liberia er blevet lukket i et forsøg på at dæmme op for den Ebola-epidemi, som i øjeblikket hærger Liberia og dets nabolande.

Det oplyser landets præsident, Ellen Johnson Sirleaf.

- Alle Liberias grænser lukkes med undtagelse af de største grænseovergange, lyder det i en erklæring fra præsidenten.

Liberia og de to nabolande Guinea og Sierra Leone har den seneste tid kæmpet en vanskelig kamp for at få epidemien under kontrol.

Indtil videre er omkring 1200 vestafrikanere blevet smittet med den dødelige tropiske virus, der siden nytår har krævet mindst 670 menneskeliv.

I sidste uge erklærede myndighederne i Sierra Leones hovedstad, Freetown, og i Nigerias største by, Lagos, at man havde set de første tilfælde af ebola.

Det er alarmerende nyt om virussen, som hidtil hovedsageligt har været et problem i tyndt befolkede områder.

I Liberia er 129 mennesker i år døde efter at være blevet smittet med ebola, der i de værste tilfælde forårsager organsvigt og massive blødninger.

Ud over grænselukningerne har landets regering forbudt alle offentlige forsamlinger og erklæret, at samfund, som rammes af ebola, skal i karantæne.

Statistisk set dør flere end halvdelen af de personer, som smittes med ebola. Derfor er det i følge verdenssundhedsorganisationen WHO særligt vigtigt at isolere dem, som smittes.

Organisationen opfordrer samtidig personer med ebola-symptomer til omgående at søge lægehjælp.

- Vi skal have standset rygterne om, at der ikke findes nogle muligheder for behandling. Jo hurtigere patienter søger hjælp på sundhedscentre, jo større er sandsynligheden for, at de kommer sig og undgår at smitte familiemedlemmer, siger WHO-talsmand Tarik Jasarevic.

/ritzau/AFP