Ebola-frygt: African Cup of Nations risikerer aflysning

17. januar skulle de afrikanske fodboldmesterskaber, African Cup of Nations, efter planen sparkes i gang.

Men værtsnationen Marokko har endnu ikke givet endeligt tilsagn om at gennemføre turneringen, og derfor har det afrikanske fodboldforbund (CAF) nu givet nordafrikanerne frist til lørdag til at sige ja til det oprindelige kampprogram.

Hvis Marokko ender med at sige nej tak, risikerer mesterskaberne at skulle aflyses. Der er i hvert fald ikke fundet en alternativ værtsnation endnu.

Når marokkanerne tøver, skyldes det frygten for, at mesterskaberne og de mange besøgende i den forbindelse kan være årsag til, at ebola-smitten finder vej til landet.

Derfor har de foreslået at udskyde turneringen til sommer eller januar næste år i håbet om, at sygdommen er kommet mere under kontrol til den tid.

Men CAF vil gennemføre turneringen som planlagt og afviser, at risikoen for ebola skulle være et reelt problem.

- Af de tre lande, hvor epidemien har bredt sig, er det kun Guinea, der kun kvalificere sig til slutrunden. Men Guinea spiller i forvejen sine hjemmekampe i Casablanca (i Marokko, red.), hvor man uden problemer har efterlevet de strenge forholdsregler, som Marokko har indført, hedder det i en længere pressemeddelelse, som er udsendt mandag.

Her peger CAF også på, at Marokko til vinter i forvejen er vært for VM i klubhold, hvor det forventes, at antallet af tilrejsende fans fra udlandet er større end ved African Cup of Nations.

Marokkos forbehold skyldes en advarsel fra landets sundhedsministerium, som har påpeget risikoen for, at den dødelige virus finder vej til landet i forbindelse med fodboldturneringen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip