Ebola-frygt rammer Australien: Mand isoleret efter rejse

Skrevet af admin

11/09/2014

Dagens topnyheder

En australsk mand i 20'erne er blevet isoleret på et hospital, efter at han viste tegn på at være blevet smittet med den frygtede ebola-virus. Det oplyser sundhedsmyndighederne i Australien.

Manden vendte for to dage siden tilbage fra en rejse til det vestlige Afrika, der er ramt af det værste udbrud af ebola nogensinde med omkring 2300 døde. Manden har været alvorligt syg siden hjemkomsten og blev torsdag indlagt på et hospital i Queensland i det østlige Australien.

- Gold Coast Health kan bekræfte, at en patient er blevet overført til Gold Coast University Hospital, efter at læger havde konstateret, at han havde symptomer på ebola-virus, siger hospitalets leder, Damien Green.

Hospitalet har taget de "nødvendige forholdsregler og isoleret patienten, som i øjeblikket er ved at blive undersøgt", lyder det videre.

Hospitalet vil senere informere om mandens tilstand.

Flere organisationer mener, at ebola-sygdommen er kommet ud af kontrol i flere vestafrikanske lande. FN-organisationen WHO venter en eksponentiel stigning i antallet af smittede i regionen og advarer om, at alene i Liberia, der sammen med Guinea og Sierra Leone er hårdest ramt, kan der komme tusindvis af nye tilfælde de kommende uger.

/ritzau/AFP