Ebola-smittet kvinde lander i Oslo tirsdag formiddag

En ebola-smittet norsk kvinde er på vej hjem til Norge i et jetfly, som er ombygget til en flyvende ambulance. Flyet lettede fra Sierra Leone mandag aften og ventes at lande i Oslos lufthavn Gardermoen i løbet af tirsdag formiddag.

Flere norske medier melder tirsdag morgen, at flyet vil lande i Gardermoen ved 10-tiden, men nyhedsbureauet NTB erfarer, at det er det tidligste skøn for en ankomst. Et præcist tidspunkt er endnu ikke offentliggjort.

Norge har lejet flyet af det amerikanske udenrigsministerium, oplyser NRK.

Den norske statsminister Erna Solberg bekræfter over for NTB, at der er indgået aftaler med amerikanske selskaber om hjemtransport af ebola-smittede nordmænd.

Den smittede norske kvinde arbejder for Læger uden Grænser i Sierra Leone og blev søndag diagnosticeret med ebola. Når flyet lander i Gardermoen tirsdag, bliver kvinden straks kørt til Oslo Universitetssygehus.

Lægerne på hospitalet forventer i løbet af to uger at kunne sige, hvorvidt patienten kan blive rask eller ej.

- Men vi tager en time ad gangen i sådanne tilfælde, siger afdelingsleder Dag Kvale ved infektionsmedicinsk afdeling på Oslo Universitetssygehus til NTB.

Det ombyggede fly med kvinden vil lande i den militære del af Gardermoen-lufthavnen i Oslo, og her står der en specialdesignet ambulance klar til at tage imod hende.

/ritzau/NTB