Ebola-smittet præst er landet i Europa

En 75-årig katolsk præst fra Spanien, der er blevet smittet med ebola i Liberia, er torsdag morgen ankommet til Madrid, oplyser det spanske forsvarsministerium på Twitter.

Han er dermed den første smittede person i forbindelse med det aktuelle udbrud, der bliver evakueret til Europa.

Miguel Pajares, som den spanske præst og missionær hedder, skal nu behandles i Spanien for sygdommen, som der ikke findes en egentlig behandling mod.

Han blev testet positiv for ebola på det hospital i Liberias hovedstad, Monrovia, hvor han arbejdede. Hospitalet er siden blevet lukket, fordi flere af medarbejderne er døde, efter at de var blevet smittet med ebola.

En spansk nonne, der også er mistænkt for at være smittet, var også om bord på det spanske militærfly, der landede på Torrejon-militærbasen i udkanten i Madrid.

Både præsten og nonnen skal behandles på Madrids Carlos III-hospital, der blandt andet er specialiseret i at behandle tropesygdomme.

Liberia er et af tre lande i Vestafrika, der har været særligt hårdt ramt af ebola-udbruddet i området. Onsdag aften sagde landets præsident, Ellen Johnson-Sirleaf, at Liberia indfører undtagelsestilstand de næste 90 dage i et forsøg på at bekæmpe udbruddet.

Ebola har taget livet af mennesker i fire vestafrikanske lande - Guinea, Liberia, Sierra Leone og Nigeria. 932 personer har ifølge Verdenssundhedsorganisation, WHO, mistet livet.

Derudover er flere end 1711 mennesker enten bekræftet smittet eller mistænkes for at være det.

USA's sundhedsstyrelse (CDC) har onsdag opgraderet sit alarmberedskab til det såkaldte niveau 1 på grund af ebola-udbruddet og sygdommens "mulighed for at påvirke mange liv".

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip