Ebolavaccine består i dyreforsøg

En ny vaccine mod det dødelige Ebola-virus, som er under udvikling, er blevet anvendt med succes på aber, hedder det i en artikel, som blev offentliggjort søndag i det videnskabelige tidsskrift Nature Medicine.

Forskerne bag studiet foreslår, at man går videre og tester vaccinen på mennesker.

En dosis af vaccinen førte til, at aber blev beskyttet mod ebola, og at andre aber, der fik andre doser, udviklede en "holdbar" immunitet.

Forsker siger, at det er første gang, at noget har vist sig at holde mod ebola.

Den 28. august. sagde det amerikanske allergi- og infektionssygdomsinstitut, Niaid, at test ville blive sat i gang på mennesker tidligst i september, efter at test på dyr har vist lovende resultater.

Resultaterne af disse test ventes før årsskiftet.

Vicegeneralsekretær i WHO Marie-Paule Kieny siger, at hvis alt går efter planen, kan der dog formentlig være en vaccine mod den dødbringende virus klar til november. De to nye lovende vacciner bliver i øjeblikket testet, oplyser Kieny.

WHO har snart registreret op mod 4000 mistænkelige og bekræftede tilfælde af ebola i de hårdest ramte lande. Derudover er der talt 23 tilfælde i Nigeria og et i Senegal.

På grund af udbruddets alvorlighed opfordrer WHO til at tillade behandling af sygdommen med medicin, der endnu ikke er fuldstændig færdigtestet på mennesker.

/ritzau/AFP