Ecco-finansdirektør: Nogle var nok løbet skrigende væk

Rusland er en drøj omgang for Ecco. Landets store økonomiske nedtur, vilde valutaudsving og politiske holmgang med resten af verden har kostet dyrt.

Skoproducenten har dog ingen intentioner om at trække stikket i markedet.

- Vi er i Rusland på den lange bane, og det er ikke første gang, at der har været udfordringer i landet.

- Vi har før prøvet ting i Rusland, der ville have fået andre til at løbe skrigende bort. Men vi har en vilje til at lykkes selv i et meget svært miljø. Der har russerne en fantastisk mentalitet, siger finansdirektør Steen Borgholm.

Over de sidste to år er antallet af solgte sko i Rusland faldet med en tredjedel, mens Eccos salg til partneren i landet er halveret.

- Det, der betyder noget lige nu, er prisen. Og den flytter sig altså dagligt med rublens udsving.

- Rublen går op og ned med 10 procent på en uge i øjeblikket, så det er en absurd situation at skulle styre en indtjening i, siger Steen Borgholm.

Ecco gør dog forsøget ved hele tiden at arbejde med priserne og tilbyde rabatter til kunderne.

- Vi må sætte priserne op, når rublen falder, men så laver vi til gengæld rabatter og andre ting, der kan få forbrugerne til at købe nu, og ikke vente på, at prisen måske falder, siger Steen Borgholm.

Efter to svært hårde år i Rusland håber Ecco på, at der snart er bedring - og at man ved at blive i markedet har styrket sig til den dag, hvor tingene går den anden vej.

- Det er et udfordrende marked, men vi skal have det maksimale ud af det. Og vi planlægger altid at vokse.

- Vi håber på, at vi måske har set det værste. Men det et uforudsigeligt, siger finansdirektøren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip