Ed Miliband: Camerons EU-strategi hænger i laser

Den britiske premierminister, David Camerons, planer om at ændre Storbritanniens relationer til EU hænger i en tynd tråd, efter at han forgæves forsøgte at stille sig i vejen for, at Jean-Claude Juncker kan blive den næste formand for EU-Kommissionen.

Det siger lederen af det store oppositionsparti Labour, Ed Miliband. Han kalder den afstemning, som Cameron tabte, for en "ynkelig ydmygelse" af den konservative leder.

- Den forfejlede strategi med at blokere for Juncker viser, at alle premierministerens planer om at genforhandle briternes relationer til EU hænger i en tynd tråd.

- Han kunne ikke få fire lande til at støtte ham i sagen om Juncker, siger Miliband i parlamentet, hvor Cameron mandag skulle redegøre for forløbet ved EU-topmødet i sidste uge.

- Hvis han ikke kan få fire lande til at blokere for nomineringen af en kommissionsformand, hvordan i alverden skal han så få 27 lande til at støtte en ny EU-traktat. Hans planer om en genforhandlingsstrategi hænger i laser, siger Ed Miliband.

Cameron har lagt stor vægt på, at han vil omdanne Storbritanniens relationer til EU, hvis han blive genvalgt som premierminister næste år, inden han i 2017 har bebudet en folkeafstemning om et ja eller nej til briternes medlemskab.

Miliband siger, at tyngdepunktet i Camerons konservative parti er ved at blive forskubbet hen imod en udmeldelse af EU for briternes vedkommende.

- Premierministeren har givet alle en fremragende lektion i, hvordan man bedst muligt kan skabe distance til allierede i EU ved at bruge trusler, fornærmelser og udvise manglende interesse, hedder i det Milibands kritik af Cameron.

Cameron, der får støtte fra EU-skeptikere i sit eget parti, insisterer på, at han vil sikre briterne "en fair" aftale med EU. Han siger, at han stadig vil kunne sikre reformer i EU i et samarbejde med den nye kommissionsformand.

- De andre europæere ved, at Storbritannien ønsker og har brug for reformer siger Cameron, som i et indlæg i Daily Telegraph mandag efterlyste "en fair deal."

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip