Edderkop hærger England: Mand mistede næsten benet

En meget giftig edderkop skaber frygt i England, hvor flere personer er blevet ofre for det otte-benede kryb, der er i nær familie med den sorte enke-edderkop. Senest gik det ud over den 39-årig familiefar, Ricki Whitmore, fra Essex i England.

Det skriver Dailymail.uk.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

Under sit arbejde som dekoratør forstyrrede Ricki Whitmore en hel rede af edderkoparten falsk enke, som er den mest giftige edderkop i England. En edderkop bed sig fast i Rickis ben, da han vil børste den væk. 

På hospitalet måtte lægerne skylle giften ud af Rickis lår, da låret pludselig svulmede op til dobbel størrelse. Hospitalsbesøget har efterladt den 39-årige familifar med et stort ar fra lysken til knæet.

- Jeg er meget heldig stadig at have mit ben, sagde Ricki Whitmore efter det farlige bid til The Star.  

Der venter nu et halvt års genoptræning, inden han kan gå normalt igen.

LÆS OGSÅ: Giftige edderkopper tvinger nygift par fra hus og hjem

Ricki er blot et af de mange engelske ofre for edderkoppens farlige gift. Forklaringen på de mange angreb hænger sammen med, at når temperaturen falder efter sommeren, søger millioner af edderkopper indenfor. Og specielt den våde start på sommeren efterfulgt af en hedebølge har været af særlig betydning for eddderkoppernes valg af tilholdssteder.      

Mange tager fejl af almindelig husedderkopper og de falske enker, som ligner hinanden. Men de giftige edderkoppper kan kendes på deres skinnende sorte kød, deres løgformede kroppe og tykke ben. Og mere specielt har edderkopperne kranium-lignende mønstre på deres ryg.   

 

Dagens Gossip