Efter 7-0-sejr: Luiz Adriano tangerer Messis målrekord

Den brasilianske angriber Luiz Adriano fra Shakhtar Donetsk skrev sig tirsdag aften ind i historiebøgerne, da han scorede hele fem mål i Champions League-opgøret på udebane mod Bate Borisov.

Med de fem mål tangerer Adriano nemlig Lionel Messis rekord som den mest scorende spiller i en Champions League-gruppekamp nogensinde.

Ikke nok med, at den brasilianske angriber satte rekord, så vandt Shakhtar Donetsk også en overbevisende storsejr på hele 7-0.

De fleste danskere kender måske Luiz Adriano bedst som manden, der valgte at tilsidesætte fairplay-reglerne i en Champions League-kamp mod FC Nordsjælland i forrige sæson.

Den brasilianske angriber valgte at opfange en bold, der var tiltænkt som en fairplay-aflevering tilbage til FC Nordsjælland-målmand Jesper Hansen. Som om det ikke var slemt nok, så sparkede Adriano også bolden i mål.

Situationen skabte voldsom kritik i både ind- og udland, men den kritik ser ud til at være forstummet for en stund.

Ud over Luiz Adrianos personlige rekord satte Shakhtar Donetsk også en anden rekord tirsdag. Ved pausen førte ukrainerne med hele 6-0, og det er også rekord i Champions League-sammenhæng.

Det er nemlig den største halvlegsføring i turneringens historie.

Med aftenens storsejr bringer Shakhtar Donetsk sig op på andenpladsen i gruppe H efter FC Porto. Portugiserne slog tirsdag aften Athletic Bilbao med 2-1 på hjemmebane.

Porto har syv point, mens Shakhtar har fem point.

Bate Borisov er nummer tre i gruppen med tre point, mens Athletic Bilbao er sidst med et point.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip