Efter afsløringer af matchfixing: Asiatere spiller penge på kampe med danske børn

Danske børn ned til 14 år er uvidende med til at afgøre udfaldet af store væddemål, når de spiller fodbold i de højere danske ungdomsrækker. 

Det fortæller en række kilder med kendskab til forbindelserne mellem det boomende asiatiske spillemarked og ungdomsrækkerne i dansk fodbold til dagens.dk. 

Kilderne ønsker at være anonyme, men de fortæller samstemmende, at de har været med til at formidle kampudviklingen direkte i danske ungdomskampe helt ned til U16 niveau til asiatiske spiludbydere.

- Jeg kunne ofte møde op til en U17 træningskamp en tilfældig dag på ugen i regnvejr, hvor den eneste tilskuer udover udskifterne og trænerne, var en asiat, der ligesom mig, formidlede kampens udfald direkte til en udbyder i Asien, forklarer en af kilderne overfor dagens.dk. 

DBU er bekendt med situationen

DBU bekræfter, at de er bekendt med at der bliver spillet penge på kampe, der involverer børn ned til 14 års alderen, men de kan ikke stille meget op overfor det, mener de. 

- Vi er bekendt med det, og vi har ikke mulighed for at gøre noget ved det, fordi det asiatiske spillemarked ikke er reguleret, siger kommunikationschef i DBU, Jakob Høyer. 

- Når der bliver spillet penge på kampe helt ned på drenge- og pigeniveau, så bekræfter det, at der er en risiko for snyd, som DBU på ingen måde bryder sig om, siger han, og understreger at DBU anser matchfixing som den største trussel mod dansk fodbold og idræt i det hele taget. 

Omfanget bliver ikke overvåget

Firmate Sportradar overvåger spil på fodbold og en række andre sportsgrene i Danmark og udlandet, og her bekræfter man tendensen, hvor bor sport med børn bliver brugt til at styre det asiatiske spillemarkeds umættelige behov. 

- Det asiatiske spillemarked vil spille på alt, de kan komme i nærheden af, og derfor overvåger vi også ungdomsfodbold i en række lande for at sikre, at det ikke bliver brugt til matchfixing, men vi overvåger ikke det danske marked for ungdomsfodbold, siger kommunikationschefen i Sportradar, Alex Inglot, til dagens.dk.

Han siger, det ville være muligt at gøre, men det ville kræve, at de blev bedt om det af DBU.

- Jeg kender ikke det præcise omfang af spil på ungdomskampe i Danmark, men det er DBU, der skal bede os om at overvåge det, hvis de mener omfanget  af indsatser på ungdomskampe kræver en indsats, siger Alex Inglot. 

 

 

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip