Efter flere chokerende fund i Madeleine McCann-sagen: Nu er der overraskende nyt fra politiet

01/06/2023 11:06

Emil Martesen

Nyheder
Foto: Politi
Foto: Politi
Politiet løfter sløret for en overraskende nyhed i forbindelse med flere chokerende fund i Madeleine McCann-sagen.

Mest læste i dag

I skrivende stund gør politiet stadig god figur i forbindelse med opklaringen på forsvinden af Madeleine McCann. 

Og i kølvandet på det fandt politiet flere genstande under en omfattende eftersøgning i et portugisisk reservoir. 

Eftersøgningen blev udført på anmodning af tyske efterforskere, der fortsat undersøger den 46-årige mistænkte Christian B. 

Tilbage i juni 2020 kom tysk politi med den påstand, at Madeleine var død, og at Christian B sandsynligvis var ansvarlig. 

Og denne seneste opdatering bekræfter politiets vedholdende indsats for at finde nye spor og beviser i sagen. 

Det skriver Skynews.

Eftersøgningen blev afsluttet som planlagt efter tre dages intens søgen i området omkring Arade-reservoiret i Portugal. Et nøje defineret område langs reservoiret blev gennemsøgt, og der blev beslaglagt flere genstande i forbindelse med operationen. 

Og i de kommende dage og uger vil disse genstande blive grundigt evalueret for at afgøre, om de har nogen relation til Madeleine McCann-sagen. 

Den offentlige anklagemyndighed i Braunschweig takkede også politiet fra Storbritannien, Portugal og personalet ved Tysklands føderale kriminalpolitikontor for deres fremragende samarbejde og konstruktive indsats i eftersøgningen. 

Men selvom det endnu ikke kan bekræftes, om de fundne genstande har en direkte forbindelse til Madeleine McCann-sagen, understreger dette det vedholdende arbejde og fokuset på at finde svar på spørgsmålene om hendes forsvinden. 

Eftersøgningen blev udført i et område, der ligger omkring 49 kilometer fra Praia da Luz i Algarve, hvor Madeleine McCann forsvandt for 16 år siden. 

Og på trods af, at det ikke er første gang, at dette område er blevet ransaget i forbindelse med sagen, så blev det tilbage i 2008 også undersøgt af specialiserede dykkere. 

Christian B er i øjeblikket fængslet for en voldtægt begået mod en 72-årig kvinde i det samme område i Algarve-regionen, hvor Madeleine forsvandt. Dog er han endnu ikke blevet sigtet for nogen forbrydelse i forbindelse med Madeleine McCanns forsvinden. 

Eftersøgningen og efterforskningen i Madeleine McCann-sagen fortsætter, og politiet håber på at finde afgørende beviser og opklare mysteriet om hendes forsvinden en gang for alle.