Efter flere dages skodvejr: Så længe skal vi vente på varmen

Kristine Bugbee

425 uger siden

|

16/05/2016

Dagens topnyheder

Vejret var noget nær fortryllende i sidste uge.

Mens solen skinnede fra en skyfri himmel, nåede temperaturen op over 25 grader lokalt, hvilket berød, at det var varmere i Danmark end sydpå.

Men ak, så gik det, som det altid går. Før vi rigtigt nåede at finde shorts og solcreme frem, blev det pludselig køligt og overskyet i weekenden.

Det store spørgsmål er nu, hvornår det fremragende vejr fra sidste uge vender tilbage, så vi kan fortsætte med at grille og ligge vandret i landets parker. 

Ifølge Frank Nielsen, som er vagthavende meteorolog hos DMI, er det ikke til at sige, hvornår samme stabile sommervejr kommer over os igen.

Det bliver varmere i løbet af ugen, men vi skal samtidig finde os i byger og skyer, fortæller han.

- Nu har vi haft det her lidt kolde vejr, men i løbet af ugen bliver det lunere igen. Desværre bliver det ikke stabilt. Vi får noget regn og nogle byger, men temperaturerne er altså opadgående, siger han til Dagens.dk.

- Hen mod slutningen af ugen vil der være 15 til 18 graders varme. Hvis vi er heldige, så kan vi måske nå op på 20 grader på lørdag, siger Frank Nielsen og lægger tryk på ordet 'måske' og gentager, at det kræver held.

Han fortæller, at prognoserne har svinget en del, men at alt tyder på, at det bliver lunere sidste på ugen.

- Det skifter lidt hele tiden. Vi går ind i periode med stigende nattemperaturer, mens vejret samtidig ser lidt afveklsende ud. Den ene dag bliver det overskyet, den næste dag får vi sol og byger. Vi mangler det stabile højtryk, som vi så i sidste uge, forklarer han.

Til gengæld skal vi glæde os over, at det begynder at blive lunere om natten. 

- Vi får ikke de 23-25 grader, som vi så i sidste uge, men der sker en langsom forbedring ugen igennem, siger Frank Nielsen, som ikke tør spå om, hvornår vejret bliver flot og stabilt igen.

I stedet skal vi vænne os til, at vi får én eller to dage med rigtig godt vejr, som så er efterfulgt af regn og lavere temperaturer, fordi vi er inde i en periode med afvekslende vejr.

- Men måske bliver vi lidt heldige på lørdag, gentager han.

Og det lille håb må vi jo så holde fast i. 

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler: