Efter flygtningestrøm: Ny selvtægtsgruppe vil beskytte danskerne mod vold og overgreb

Den danske afdeling af selvtægtsgruppen Soldiers of Odin vil begynde at patruljere i flere danske byer for at skabe tryghed og orden i landet. Det skriver eb.dk, som har talt med gruppens talsmand Arne Andersen.

Det er den presset fra den stigende mængde af flygtninge og migranter, der kommer til Danmark, som har fået fem mænd til at stifte den danske gren af Soldiers of Odin, som allerede eksisterer i en lang række europæiske lande.

Soldiers of Odin bliver i mange lande kædet sammen med ekstreme og nynazistiske holdninger, men Arne Andersen vil ikke sammenlignes med de andre grupper.

- Jeg er hamrende træt af, at det er det, folk tror. Problemet er, at når man googler Soldiers of Odin, så kommer eksemplerne fra Finland og Norge, og så tænker folk, at vi er syge, siger Arne Andersen til eb.dk.

- Så det er op ad bakke, men vi kæmper for at få fortalt til folk, at Soldiers of Odin Danmark er noget andet, tilføjer han.

Den nystiftede borgerværnsgruppe mødtes i dag i Kalundborg for at drøfte muligheden for at åbne en ny afdeling i byen. Gruppen eksisterer allerede i Frederikshavn, Horsens, København, Aabenraa, Rønne og på Fyn, hvor de angeiveligt paltruljerer i nattelivet. 

Den første afdeling åbnede i januar.

Arne Andersen fortæller, at gruppen hellere vil kæmpe for at komme af med deres racistiske image, end de vil skifte navn.

Han erkender, at mange medlemmer af gruppen delte holdninger med de mere ekstreme grene rundt omkring i Europa, men han insisterer på, at alle i dag er velkomne til at blive medlemmer. Og at personer med nynazistiske holdninger bliver ekskluderet.

- Da gruppen blev startet op i Danmark, var der nogle af medlemmerne, der sympatiserede med de samme holdninger som i Finland og så videre. Men vi blev hurtigt klar over, at vi kommer til at lægge os ud med halvdelen af Danmark, hvis der er medlemmer med de holdninger, og det ville overskygge vores egentlige formål: At gøre danskerne trygge om natten, siger Arne Andersen og tilføjer, at han ikke er i tvivl om, at der er behov for sådan en tilstedeværelse i de danske byer:

- Jeg kan bare forholde mig til, at hver gang man slår op i aviserne eller på nettet, så er der sket noget nyt. Og politiet og Natteravnene kan ikke være alle steder. Så vi mener, vi har noget at tilbyde, forklarer han.

Ifølge TV2 har Soldiers of Odin allerede måtte blokere mellem 300 og 400 personer på Facebook, fordi disse medlemmer delte billeder med våben og stærkt nazistiske og racistiske budskaber.

Soldiers of Odin vil patruljere i nattelivet og beskytte danskerne mod vold, voldtægter og overgreb. De må ikke selv ty til vold, medmindre de handler i nødværge. Til gengæld er planen, at de vil foretage civile anholdelser. 

- Vi er ikke en selvtægtsgruppe. Vi er bare almindelige mennesker, forældre, bedsteforældre, som er bekymret for udviklingen i Danmark i forhold til flygtningestrømmen, siger en anden talsmand for gruppen, Gert Steen Skytte, til TV2.

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip