Efter fund af sundhedsskadelige bakterier: Her skal du koge drikkevandet

Skrevet af Nicolai Busekist

28/02/2024
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hvis du bor i dette område, er du nødt til at koge drikkevandet, da der er gjort fund af sundhedsskadelige bakterier.

Dagens topnyheder

Som udgangspunkt er det ikke skadeligt at drikke postevand i Danmark. Der kan dog være tidspunkter, hvor der findes sundhedsskadelige bakterier i drikkevandet. I sådanne tilfælde er man nødt til at koge det, inden det kan drikkes.

Dette er du nødt til at gøre, hvis du bor i et område, hvor du får leveret drikkevand fra vandværket i Vonsbæk.

De er gået i gang med at kontakte forbrugere for at meddele dem, at de skal koge deres drikkevand. Det skyldes, at der er gjort fund af e-coli i vandet fra vandværket.

Det skriver Haderslev Kommune i en pressemeddelelse ifølge JydskeVestkysten.

Det kommer kun til at få konsekvenser for en lille gruppe danskere, da kun omkring 120 forbrugere modtager vand fra vandværket. Desuden leverer de også vand til Vonsbæk Børnehus og Louiseskolens afdeling i Vonsbæk.

"Vandværket er i gang med at kontakte forbrugerne, og vi har straks taget kontakt til dagtilbud og skole for at give dem kogeanbefalingen," siger Mai Strunge Jarvis, der er chef for Teknik og Klima i Haderslev Kommune.

Fundet er e-coli er sket i forbindelse med, at Haderslev Kommune i sidste uge bad vandværket om at tage prøver af deres drikkevand. Det skyldes, at det har været oversvømmet.

"Vi ved ikke, om der er en direkte sammenhæng mellem fundet af e-coli og oversvømmelserne. Men for at være på den sikre side, bad vi vandværket tage prøver, og de viser, at der er fundet e-coli i drikkevandet," siger Mai Strunge Jarvis.

Det er ikke første gang, at dette er sket. Derimod er det sket flere gange de seneste måneder. Derfor er kommunen i gang med at undersøge, hvad der har forårsaget de seneste oversvømmelser.

Vandværket er også blevet bedt om at installere slukkere, der gør det muligt at beskytte mod oversvømmelser. Indtil videre skal de påvirkede forbrugere koge deres drikkevand, indtil vandværket har fået nye prøver, der kan bevise, at vandet er rent.