Efter fyringsrunde - Dong fyrer yderligere 82 medarbejdere

admin

425 uger siden

|

20/05/2016

Dagens topnyheder

Yderligere 82 medarbejdere må forlade deres arbejde hos Dong, hvor faldende olie- og gaspriser har ædt sig ind på indtjeningen.

Det meddeler selskabet til TV2 Business fredag. 36 medarbejdere i olie- og gasdivisionen og 46 såkaldte tilknyttede konsulenter er blevet afskediget.

Fyringerne kommer, blot to måneder efter at det kriseramte olieselskab måtte igennem en fyringsrunde. Her blev 175 ansatte i olie- og gasdivisionen fyret.

Tæller man ubesatte stillinger og en række nedlagte konsulentstillinger med, forsvandt der dengang 270 job i afdelingen, som ved årsskiftet havde 920 ansatte.

- At vi reducerer antallet af medarbejdere, er en naturlig forlængelse af vores udmelding i januar om, at markedsvilkårene presser vores olieforretning, og at vi derfor har behov for at tilpasse den.

- Det inkluderer blandt andet, at vi skal reducere vores omkostninger og desværre også reducere antallet af medarbejdere, skrev Ulrik Frøhlke, pressemedarbejder hos Dong, i februar til Ritzau.

Forretningen inden for olie og gas har været et mareridt for Dong de seneste år. Faldende olie- og gaspriser har kostet dyrt.

Alene i 2015 blev værdien af Dongs aktiviteter inden for olie og gas nedskrevet med 15,8 milliarder kroner.

Det var stærkt medvirkende til, at Dong sidste år måtte notere et samlet underskud på 12,1 milliarder kroner.

I regnskabet gav energikoncernen udtryk for, at man forventer et "væsentligt" lavere resultat fra olie- og gasforretningen i 2016 end i 2015.

/ritzau/