Efter grønt lys til ny stormoské: Støjberg nægter at kritisere partifæller

Skrevet af admin

13/04/2016

Mest læste i dag

Det er ikke integrationsminister Inger Støjbergs (V) kop te, at Islamisk Trossamfund har fået tilladelse til at bygge en ny stormoské i København.

Men selv om tilladelsen er givet med støtte fra Venstre i Københavns Borgerrepræsentation, vil Støjberg ikke kritisere sine partifæller på rådhuset.

- Det er kommunen, der har planlovsbemyndigelsen. Dermed er det et kommunalt anliggende og ikke noget, der har med mit område at gøre, siger hun i folketingssalen.

Her har Dansk Folkepartis Marie Krarup (DF) bedt ministeren om at forklare, hvad Venstres holdning er til Islamisk Trossamfund og nye stormoskeer.

- Du får ikke mig til at kritisere mine partifæller i borgerrepræsentationen, siger Støjberg.

- Jeg har min egen holdning og kan sige, at jeg er meget kritisk over for Islamisk Trossamfund. At nogle af mine partifæller har sagt ja til et moskébyggeri, vil jeg ikke forholde mig til.

Teknik- og Miljøudvalget i København har givet Islamisk Trossamfund dispensation til at bygge en allerede eksisterende moské på Dortheavej større. Modsat DF stemte Venstre for tilladelsen.

Og det får Marie Krarup til at spørge Inger Støjberg, om hun står alene i sit parti med sin kritik af Islamisk Trossamfund.

- Min holdning er meget klar: Jeg er meget kritisk over for Islamisk trossamfund og har været det længe. Men jeg er ikke den type politiker, der kritiserer sine egne partifæller. Sådan er jeg simpelthen ikke skruet sammen, siger ministeren i folketingssalen.

Til Marie Krarups bemærkning om, at Støjberg måske passer bedre ind i Dansk Folkeparti end i Venstre, svarer ministeren grinende:

- Jeg kan lige så godt indrømme, at det ikke er første gang, jeg har fået den invitation. Men det bliver altså et venligt afslag igen, for der er også ting, der skiller Dansk Folkeparti og mine holdninger - som eksempelvis den fri bevægelighed i EU.

Islamisk Trossamfund kom i vælten, da en delegation tilknyttet trossamfundet under Muhammedkrisen rejste til Mellemøsten og eskalerede konflikten. Siden har trossamfundet haft flere kontroversielle imamer til at prædike.

/ritzau/