Efter konkurs: Spies henter 400 nødstedte danskere i Tyrkiet

Skrevet af Elo Christoffersen

|

13/10/2013

Dagens topnyheder

Når danske ferierejsende kommer i klemme i udlandet på grund af for eksempel naturkatastrofer, politiske uroligheder eller konkurser, er der nærmest tradition for, at Nordens største passagerfly fra Spies' eget flyselskab, en Airbus 330-300, sendes af sted for at hjælpe de nødstedte hjem.

Det sker også i morgen, hvor flyet fra Thomas Cook Airlines Scandinavia kort før middag lander i Antalya i Tyrkiet for på en gang at hente omkring 400 konkursramte gæster fra Scanway/Tyrkieteksperten.

Turistattraktion: Svøm med delfiner - og spis dem bagefter

Halvdelen af gæsterne bliver mandag eftermiddag sat af i Billund (klokken 16) og den anden halvdel i København (klokken 17:30).

- Spies bruger ofte A330-flyet til flyvninger til Thailand, men ellers er flyet for stort til det danske marked. Derfor hentes det fra Stockholm til Tyrkiet. Det store fly fungerede første gang som evakueringsfly for danske rejsearrangører efter tsunamien i 2004, hvor det allerede samme dag som tsunamien ramte øen landede i Phuket lufthavn og fik de første danskere evakueret. Senest viste flyet sit værd i august, hvor det hentede over 400 gæster og rejseledere fra en række rejsearrangører fra det politisk urolige Egypten, siger kommunikationschef i Spies, Torben Andersen, i en pressemeddelelse.

Læs også: Turister glemmer at se det bedste af Phuket

Han glæder sig over, at danske rejsearrangører kan hjælpe hinanden og dermed danskerne, når noget uventet sker.