Efter kritik: Nu dropper Kong Hans og Thomas Rode foie gras

Der er ikke længere foie gras på menuen på Kong Hans Kælder.

Efter voldsom kritik fra blandt andet dyrevelfærdsorganisationer har ejeren af restauranten, Løgismose, besluttet at droppe den kontroversielle gåselever.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Tidligere på ugen kom det frem, at stjernekokken Thomas Rode, som hævder at gå højt op i dyrevelfærd, serverede foie gras fra den franske producent Ernest Soulard, der tvangsfodrer dyrene.

Ifølge den engelske dyreværnsorganisation, Viva, proppes fuglene ind i små bure, som gør det umuligt for dem at stå op, og på daglig basis får ænderne stukket slanger med foder dybt ned i halsen - dette medfører enten at ænderne brækker sig eller dør.

Det er disse oplysninger, som nu har fået Løgismose til at reagere og droppe foie gras.

LÆS OGSÅ: Kendis-kok byder på mishandlede dyr 

- I forbindelse med afdækningen af de helt uantagelige produktionsforhold hos en navngiven fransk producent af foie gras, har Løgismose besluttet helt at stoppe med at sælge foie gras, såvel i vores butikker som på vores restauranter, lyder det på Kong Hans' Kælders hjemmeside.

Foie gras-stoppet gælder samtlige virksomheder under Løgismose, som ud over Thomas Rode-restauranten i København også tæller Fasled Kro, Løgismose Vinimport og tre luksus fødevarebutikker.

Det har længe været forbudt at producere foie gras i Danmark, men det er ikke ulovligt at sælge produktet. 

LÆS OGSÅ: Thomas Rode: Derfor skal du undgå færdigproduceret mad

 

 

Dagens Gossip