Efter kun to år: DSB's topchef siger op

Jesper T. Lok, der har været administrerende direktør for DSB siden maj 2012, har opsagt sin stilling for at blive chef i en global virksomhed, oplyser DSB.

Dermed skal DSB's bestyrelse nu finde en ny direktør for virksomheden, men der er et år at løbe på. Jesper T. Lok fratræder sin stilling senest den 31. august 2015, oplyser togvirksomheden.

Formanden for DSB's bestyrelse Peter Schütze siger i forbindelse med nyheden om Loks opsigelse:

- I DSB's nyligt udgivne halvårsregnskab konkluderede vi, at DSB er så godt som i mål med "Et sundt DSB". Dermed er vi klar til at tage hul på den næste strækning af DSB's strategiske rejse.

- Vores administrerende direktør har i den forbindelse valgt at søge nye udfordringer, og bestyrelsen vil i løbet af de kommende måneder finde Jespers afløser, siger Peter Schütze i en kort pressemeddelelse på DSB's hjemmeside.

Dermed skal DSB igen ud for at hente ny topchef. Inden Jesper T. Lok kom til i 2012, sad Christian Roslev på posten i blot tre måneder, inden han gik ned med stress. I 2011 blev daværende direktør Søren Eriksen fyret efter store problemer med DSB First.

DSB har været gennem en længerevarende turbulent periode med store underskud, problemer med de udskældte IC4-tog samt forsinkelser, der har ført til en gennemgribende oprydningsproces og stor spareplan.

Så sent som i sidste uge meddelte DSB, at man stod overfor en fornyelse af togparken for mere end 20 milliarder kroner, hvis man skal få fuldt udbytte af regeringens store togplan. Det indgår i DSB's langsigtede strategi, som man er ved at lægge.

Regeringen vil over de kommende år således investere over 25 milliarder kroner i en elektrificering af banenettet, så der kan komme timedrift mellem de største byer i Danmark.

I øjeblikket er DSB i gang med at forhandle en ny kontrakt med transportministeren om den fremtidige togdrift i Danmark.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Jesper T. Lok, men af en mail til medarbejderne, som Ritzau er i besiddelse af, skriver han, at det er den "specielle ånd i DSB", der har hjulpet virksomheden gennem "en vanskelig periode".

/ritzau/

 

Dagens Gossip