Efter kursfup: To direktører skal udføre samfundstjeneste

Skrevet af admin

08/10/2014

Dagens topnyheder

En kirke, en skole eller et andet sted kan måske snart få udført arbejde helt gratis af to direktører.

De to mænd har ført markedet og øvrige investorer bag lyset, og derfor er de i Københavns Byret idømt samfundstjeneste.

Københavns Byret har idømt mændene fængsel i tre måneder for kursmanipulation, men straffen gøres betinget af, at de i stedet udfører samfundstjeneste i 100 timer.

Mændene er fundet skyldige i, at deres selskab fuppede markedet med hensyn til kursen på aktierne i selskabet Enalyzer A/S.

Omtalen af sagen har onsdag fået Enalyzer til at udsende en meddelelse, hvori det understreges, at ingen i selskabet har været involveret i manipulationen.

Af anklageskriftet fra Bagmandspolitiet fremgår det, at kursen blev tvunget op på et kunstigt højt niveau gennem flere handler via Saxo Privatbank.

Det foregik på sidste handelsdag i 2010 og i 2011, hedder det.

Under sagen i byretten har begge mænd, der er i 40'erne, nægtet sig skyldige. Men retten er altså kommet til det modsatte resultat.

Også en bøde på 100.000 kroner indgår i regnskabet efter kursmanipulationen.

Mændene fik ikke personligt noget ud af manøvrerne, men kursværdien af selskabets beholdning af aktier i Enalyzer A/S blev forøget.

De dømte har mulighed for at anke dommen til landsretten, og det overvejer de nu, oplyser forsvareren, advokat Christian Lundgren. De har været beskyttet af navneforbud.

For nylig blev en tidligere chef i Mærsk ligeledes dømt for kursmanipulation, men i denne sag blev resultatet en rent betinget dom og en bøde på en halv million kroner.

Retten i Lyngby fastslog, at ekschefen havde pumpet kursen på Gyldendal-aktier i vejret.

/ritzau/