Efter mandag kommer varmen

Skrevet af admin

08/06/2015

Mest læste i dag

Mandag skal bare lige overstås, og så venter der ellers nogle dage, hvor vejret efterhånden smager af sommer.

Sådan lyder den seneste prognose fra DMI ifølge vagthavende meteorolog Klaus Larsen.

- I dag er det lidt skyet flere steder med lidt eller nogen sol nogle steder. Der vil også kunne komme nogle byger - hovedsageligt i den nordlige del af Jylland - men der kan også falde regn andre steder. Så klarer det op ud på eftermiddagen og aftenen, og så er vi klar til nogle dage med mere sol, siger han.

Mens temperaturen mandag ligger mellem 12 og 17 grader, så vil det i løbet af ugen gradvist blive varmere.

Dermed vil der formentlig blive mulighed for at få tilføjet kulør til de vinterblege ben og arme, hvis man skal til musikfestivalen Northside i Aarhus eller til politisk fest på Folkemødet på Bornholm.

Først skal fodboldlandsholdet dog i aktion i en venskabskamp i Viborg mandag aften. Her er der udsigt til optimale vejrbetingelser for spillerne, mens der skal gang i klaphatten, hvis man skal have sved på panden på lægterne.

- Det bliver omkring 12-13 grader, og så bliver det pænt med solskin, næsten skyfrit og med en let vind, siger Klaus Larsen om Viborg-vejret.

Tirsdag og onsdag er der lagt op til mellem 15 og 20 grader uden den store risiko for regn, og det samme er tilfældet torsdag, hvor Folkemødet begynder.

Fredag kan festivalgængere i Aarhus sandsynligvis tage solbrillerne på og lade regnjakken blive hjemme, når svenske José Gonzáles åbner Northside.

Også resten af landet kan se frem til en varm weekend. Med til historien hører dog, at der fra fredag er en øget usikkerhed i prognoserne.

- Der er lidt usikkerhed fredag og lørdag med hensyn til et lavtryk sydpå, der ligger og lurer lidt, men det ser ud til, at det kun bliver de sydøstligste egne, der bliver ramt af det, fortæller Klaus Larsen.

/ritzau/