Efter nye skræmmende tiltaler i sagen om Emilie Meng og 13-årig pige: Ekspert med vigtig opfordring til forældre

Skrevet af Kamille Isaksen

16/01/2024
Foto: Privat / Politi
Foto: Privat / Politi
Det er ikke kun de pårørende, som bør skærmes for de brutale detaljer.

Dagens topnyheder

I går blev nye detaljer fra anklageskriftet i de alvorlige sager offentliggjort. Forfærdelige detaljer, som har chokeret hele Danmarks befolkning. Forinden detaljerne blev oplyst, havde Emilie Mengs bistandsadvokat været ude og opfordre medierne til ikke at viderebringe de voldsomme oplysninger grundet deres uhyggelige karakter. 

En opfordring, som vi på Dagens.dk har valgt at følge for ikke at påføre pårørende mere smerte, end de allerede er i grundet den sørgelige situation. 

Men udover at tænke på de pårørende er der også en anden rigtig god grund til ikke at bringe de grusomme detaljer - og det er, at børn kan komme til at læse disse detaljer, hvilket bestemt ikke er egnet til dem. 

Digital pædagog, Eva Fog Noer, opfordrer derfor forældre til at skærme deres børn fra de grusomme detaljer i sagen om drabet på Emilie Meng og de tilknyttede bortførelsessager. Ifølge Eva Noer kan de voldsomme oplysninger i anklageskriftet mod den 32-årige mand have potentielle traumatiserende virkninger på andre børn og unge.

Det skriver TV 2.

I en nylig udtalelse fremhæver Eva Fog Noer vigtigheden af forældrenes rolle i at overvåge deres børns adfærd og kommunikere med dem, hvis der observeres ændringer som søvnproblemer eller ængstelighed. Hun advarer mod de potentielt skadelige virkninger, når sociale medier bringer detaljer uden nødvendig kontekst, og understreger behovet for at beskytte børnene.

Eva Noer opfordrer forældre til aktivt at undlade at udsætte børnene for uhyggelige nyheder og undgå samtaler om utryghedsskabende detaljer i deres nærvær. Hun modsætter sig idéen om, at børn bør konfronteres med grusomhederne i virkeligheden, især når det kommer til voldsomme overfald som dem i den pågældende sag.

Børns Vilkår deler bekymringen og opfordrer medierne til tilbageholdenhed. Direktør Rasmus Kjeldahl argumenterer for, at der bør lovgives imod mediers referat af detaljer fra drabs- og voldssager mod børn med kendt identitet. Han understreger nødvendigheden af at udvise særligt hensyn over for unge og sårbare ofre ved at begrænse medieomtalen til generelle termer frem for specifikke og potentielt skadelige detaljer, især når ofrenes identitet er offentligt kendt.