Efter orkesterlukning: Jelved undgår ministerstorm

Skrevet af admin

|

09/12/2014

Dagens topnyheder

Kulturminister Marianne Jelved (R) slipper for en ministerstorm, selv om hun reelt lukker Danmarks Radios Underholdningsorkester ved at underskrive en ny public service-kontrakt med DR.

Et politisk flertal afviser at vælte hende ved en ministerstorm, som Dansk Folkepartis ordfører, Morten Marinus, har foreslået.

Ministerstormen afvises såvel af Enhedslistens ordfører, Jørgen Arbo-Bæhr, som af Venstres Michael Aastrup-Jensen.

- Hvis ministeren ikke vil være med, og de borgerlige ikke vil finde en anden finansiering, så kan vi ikke gøre mere for at bevare Underholdningsorkestret, siger Jørgen Arbo-Bæhr.

I sidste uge stemte han med flertallet bestående af Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, De Konservative og et færøsk mandat for, at Jelved skal forhandle videre for at bevare orkestret.

Flertallet erkender, at de ikke kan tvinge kulturministeren til at forhandle videre trods DR-direktionens beslutning om at spare orkestret væk.

Jelved er helt ligeglad med flertallet, mener Venstres Michael Aastrup-Jensen.

- Jeg er ret chokeret over, at Jelved ikke vil forhandle med os. Men vi har ikke intentioner om at lave ministerstorm mod Jelved. Det tror jeg heller ikke, at der er flertal for i Folketinget, siger Michael Aastrup-Jensen.

De Konservatives ordfører, Lars Barfoed, mener, Folketingets flertal bør drøfte, hvad de gør ved Jelved.

- Ministeren tilsidesætter totalt et flertal i Folketinget. Jeg mindes ikke, at en minister i den grad har udvist ligegyldighed overfor Folketinget, siger Lars Barfoed.

Morten Marinus skoser Jelved for at droppe flertallet.

- Ministeren har ikke ønsket at lytte til et flertal i Folketinget. Det er jeg rystet over. Jeg glæder mig over, at der snart kommer et folketingsvalg, så det er slut med at forhandle med sådan en minister, siger Morten Marinus.

- Min tillid til ministeren kan ligge på et meget lille sted.

/ritzau/