Efter ransagning: Politiet sigter journalisten bag Se og Hør-skandalen

Skrevet af admin

14/05/2014

Dagens topnyheder

Den tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen er sammen med Aller Media A/S og en anden journalist blevet sigtet i Se og Hør-sagen.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi.

Sigtelserne er rejst, efter at Københavns Vestegns Politi onsdag morgen har foretaget ransagninger hos Aller Media A/S og de to mistænkte journalister, der begge er tidligere ansatte på ugebladet.

- Dagens ransagninger drejer sig om at sikre beviser hos mistænkte, siger politiinspektør Bent Isager-Nielsen i en pressemeddelelse.

Han oplyser, at ransagningerne er gennemført i et samarbejde mellem Københavns Vestegns Politi, Rigspolitiets Nationale Cyper Crime Center og til dels Skat.

De to journalister er under mistanke for som ansatte på Se og Hør at have samarbejdet med en tidligere IBM-ansat med adgang til data hos Nets - den såkaldte "tys-tys kilde" - som på ulovlig vis har videresolgt oplysninger om kendtes kreditkort-transaktioner.

Ken B. Rasmussen er tidligere afhørt af Københavns Vestegns Politi med en sigtets rettigheder - dog uden at blive sigtet.

I forbindelse med onsdagens ransagning hos Aller Media A/S blev der rejst sigtelse mod medievirksomheden, som efter politiets opfattelse er den "juridiske person" bag Se og Hør.

/ritzau/