Efter skolekonflikt: Mange elever får ikke ekstra timer

24/10/2013 07:27

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Langtfra alle danske skoleelever får i år ekstra timer for at indhente den undervisning, som de gik glip af under forårets fire uger lange skolekonflikt.

I en rundspørge, som Jyllands-Posten har foretaget, svarer kun ni af 65 borgmestre, at de penge, som kommunen sparede under konflikten, udløser flere timer på alle klassetrin i år.

I 26 kommuner får nogle elever ekstra timer, mens der i 18 kommuner slet ikke vil blive undervist ekstra i år. Tre kommuner vil ikke føre de sparede penge tilbage til folkeskolen, mens fire kommuner endnu ikke ved, hvad der sker med pengene.

Landets folkeskoler var stort set lukkede i 20 skoledage i foråret, fordi Lærernes Centralorganisation og kommunernes forening, KL, ikke kunne blive enige om en ny arbejdstidsaftale for lærerne.

I løbet af de uger sparede kommunerne i alt cirka én milliard kroner på lukningen, skriver Jyllands-Posten.

Konflikten mellem lærere og kommuner kostede godt to millioner tabte undervisningstimer, og knap 567.000 elever i folkeskolen og 102.000 elever i friskoler og private grundskoler var berørt af lockouten.

Lockouten trådte i kraft 1. april og kunne mærkes for elever, forældre og lærere 2. april, da påskeferien sluttede.

Et flertal i Folketinget for et regeringsindgreb 26. april bragte konflikten til ophør, og 29. april mødte lærere og elever til undervisning på landets skoler.

/ritzau/