Efter skudsag: Minister klar til at se på sikkerhed

Når Domstolsstyrelsen er kommet med ønsker til fremtidens sikkerhed i retsbygninger, står justitsminister Karen Hækkerup (S) klar til at lytte, selv om det også betyder, at sikkerhedsønskerne koster staten flere penge.

Det siger justitsministeren til Ritzau, da hun bliver spurgt om, der er afsat penge til øget sikkerhed i retsbygninger i regeringens udkast til en finanslov.

- Nej. Der er en fortsættelse af den bevilling, der blev lavet på finansloven fra 2007, der handler om øget sikkerhed i retsbygningerne. Hvis den bevilling ikke er tilstrækkelig, må vi drøfte det, når vi ved, hvilke sikkerhedsændringer det er, som domstolene ønsker, siger Karen Hækkerup.

Domstolsstyrelsen, der administrerer og udvikler de danske domstole, sagde tidligere tirsdag, at de vil kigge sikkerheden i de danske retsbygninger efter i sømmene.

Spørgsmålet er nemlig særlig relevant efter en skudepisode tirsdag formiddag ved Fogedretten i København. Her mistede en advokat livet, mens yderligere en mand blev såret, da en mand skød om sig med en oversavet riffel i et retslokale.

Karen Hækkerup kalder sagen for dybt tragisk, og hun forstår godt, at sagen stiller spørgsmål ved visiteringen af folk, der kommer ind i retsbygninger.

Hun påpeger samtidig, at regeringen i sidste folketingsår vedtog ændringer i retsplejeloven, der har til formål at højne sikkerheden ved domstolene.

- Den lov er ikke trådt i kraft endnu, men med den lov har vi skabt hjemmel til at få etableret sikkerhedskontrol i forbindelse med adgang til retsbygninger. Det betyder, der vil kunne være visitation af publikums beklædning og medbragte effekter.

- Inden loven træder i kraft, skal vi blandt andet have fastsat en bekendtgørelse for, hvordan sikkerhedsfolk og retspersonalet får den rette uddannelse i sikkerheden. Jeg forventer, at loven vil være sat i kraft omkring årsskiftet, siger justitsministeren.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip