Efter tabet af den gule trøje er fokus på Tour-outsider

Det var et hårdt slag, at Etixx-Quick-Step mistede den gule trøje, da Tony Martin måtte udgå fra torsdagens etape i Tour de France.

Fredag handler det dog om at komme op på sadlen igen, og holdet satser nu fremadrettet på at få cykelrytteren Rigoberto Urán på sejrsskamlen i Paris, siger manager Patrick Lefevere.

- Fra nu af handler det for os om at få Rigoberto Urán frem til bjergene uden at bruge for mange kræfter. Der er ikke mange, der taler om ham, men han er trods alt blevet nummer to i Giroen to gange.

- Der er de fire store, og så ligger han mellem nummer fem til otte, siger Patrick Lefevere om colombianeren, som blev nummer to i Giro d'Italia i 2013 og 2014.

Patrick Lefevere lægger dog ikke skjul på, at det er et stort tab, at den tyske tempospecialist Tony Martin nu ikke længere indgår på holdkortet.

Det gælder særligt forud for søndagens holdtidskørsel, hvor Tony Martin var tildelt en hovedrolle, men torsdag brækkede han kravebenet i et styrt kort før mållinjen.

- Vi havde mulighed for at sætte os ned og græde eller køre videre for fuld knald. Tony Martin kom hen til vores hotel og sagde, at vi skulle give den fuld gas.

- Det var ret emotionelt, siger Patrick Lefevere om torsdagens hændelser.

Tony Martin blev fløjet til Hamburg og opereret tidlig fredag morgen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip