Efter taktisk brøler: Galatasaray-træner tager ansvaret

Galatasaray var onsdag taget til Emirates Stadium i London i håbet om, at klubben kunne få et godt resultat med hjem fra opgøret mod Arsenal i Champions League.

Det ønske fik tyrkernes træner Cesare Prandelli langt fra opfyldt. Han kunne til gengæld se sit hold falde helt sammen i første halvleg, og ved pausen var tyrkerne bagud med 0-3.

En af grundene til nedturen var en ny 3-5-2-formation, som den italienske træner stillede op med. Han havde blandt andet valgt at placere den normale midtbanespiller Felipe Melo i midterforsvaret, og han var overmatchet fra starten.

Den fejldisposition tager italieneren på sin kappe.

- Vi ønskede at have noget kvalitet og aggression ind i midterforsvaret, og derfor valgte jeg at sætte Felipe Melo derind. Den taktiske ændring tager jeg hele ansvaret for. Vi forsøger stadig at tilpasse os et nyt system, siger Prandelli til Uefas hjemmeside.

Selvom Prandelli erkender sin fejl, så mener han også, at spillerne kunne have ydet mere.

- Vi lavede nogle fejl i en-mod-en-situationerne. Her skulle vi have været mere aktive, så her var der intet galt med taktikken. Vi er altid nødt til at være klar på at spille mere aggressivt, siger Prandelli.

Galatasaray har med onsdagens nederlag kun et point efter to kampe. Tyrkerne kan nu se frem til at møde tyske Dortmund i de næste to kampe.

/ritzau/

 

Dagens Gossip