Efter vælgersmæk: Flere V-politikere vil have Løkke ud

Utilfredsheden med Venstre ses ikke blot blandt vælgerne, der i høj svigtede ved søndagens valg. Også i baglandet er utilfredsheden ved at bryde ud i lys lue. Flere Venstre-politikere siger nu højlydt, at Lars Løkke Rasmussen (V) bør tage konsekvensen af resultatet og gå som formand.

Hos flere lokalformænd, som DR Syd har talt med, er budskabet klart:

- Vi skal have en ny formand.

Søndagens valg bød på en tilbagegang på et enkelt mandat for Venstre til to i Europaparlamentet. Da nederlaget lå fast, erkendte en tydeligt berørt Løkke sit ansvar i en tale til sine partifæller.

- De skriverier, der har været om min person de sidste 10 dage af valgkampen, har skygget og taget opmærksomheden fra Venstres politik, og det er nok hovedforklaringen på, at vi står der, hvor vi står i aften.

- Venstre er i krise. Vi har fået en begmand af vælgerne. Det er vi nødt til at tage alvorligt. Det er jeg i særlig grad nødt til at tage alvorligt, sagde Lars Løkke, der dog afviste at gå som formand.

Men flere af hans partifæller er langtfra overbeviste.

Valgresultatet var dråben, der fik bægeret til at flyde over, mener lokalformanden i Møgeltønder, Torben Nielsen:

- Det er et katastrofevalg, og han bliver nødt til at gå, hvis vi skal have ro og have genskabt vælgernes tillid til Venstre. Han har for mange ridser i lakken nu, siger han til DR Syd.

Også Asger Christensen, der var opstillet for Venstre ved EU-parlamentsvalget, er utilfreds med formanden.

- For 14 dage siden lå vi til fire mandater. Tøjsagen har pustet de to mandater væk, siger Asger Christensen til Radio24syv.

- Vi er nødt til at genopfinde værdierne i Venstre. Lars Løkke har taget ansvaret for, at vi styrtbløder, og det skal han også i den her situation, siger Asger Christensen.

Lars Løkke Rasmussen sagde allerede søndag aften, at han vil fremrykke et hovedbestyrelsesmøde i partiet, der var planlagt til at blive holdt i august.

/ritzau/

 

Dagens Gossip