Efteråret viser sig fra sin flotte side sidst på ugen

Der bliver både vejr til at sætte sig foran brændeovnen og til at gå en tur i skoven i den kommende uge, oplyser vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, Michael Skelbæk.

- I starten af ugen får vi rigtigt efterårsvejr. Mandag bliver det egentlig flot vejr, men det bliver blæsende. Tirsdag bliver det regn og rusk, og der kan komme 5-10 millimeter regn, siger meteorolog Michael Skelbæk til Ritzau.

Det er et lavtryk vest for Irland, der sender en række fronter ind over Danmark, men når de har passeret, stiger temperaturerne og vejret bliver ganske flot torsdag.

- Der er størst mulighed for at nå de 20 grader torsdag i den sydlige del af landet, siger Michael Skelbæk, der samtidig konstaterer, at der ikke er nattefrost at spore i krystalkuglen den næste uges tid.

Alligevel er træernes blade begyndt at skifte farve, så torsdag vil være en god dag at begive sig på skovtur for at opleve efterårets farvespil.

- Vi er ved at få rigtige løvfaldsfarver, konstaterer Michael Skelbæk.

Fredag aften er der flere steder i landet Kulturnat, hvor en række kulturelle arrangementer løber af stablen - både indenfor og udenfor, og DMI har gode nyheder til de kulturhungrende danskere.

- Det ser overordnet godt ud. Langt de fleste steder vil der være tørvejr og relativt klart vejr, og der bliver omkring 15-16 grader først på aftenen og 12-13 grader senere hen. Så det kunne have set værre ud, siger Michael Skelbæk.

København, Aarhus, Odense, Aalborg og Kolding er blandt de byer, hvor myndigheder, museer, kirker og virksomheder slår dørene op for indbyggerne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip