Efterårssolen brager frem lørdag i en lun weekend

Kalenderen viser oktober, men solen nægter at slippe taget i Danmark.

Derfor kan vi forvente flot vejr og lune temperaturer i weekenden. Særligt lørdag bliver en dag fuld af solskin, lyder det fra DMI.

- Fredag lægger vejret ud med rigtig mange skyer, men de forsvinder for alvor i løbet af natten, så der kommer sol til alle lørdag. Det bliver bragende flot solskin, selv om vi egentlig skriver oktober, siger Jørn Thomsen, vagtchef ved DMI, til Ritzau.

Allerede fredag ser solen frem i særligt de sydlige egne af landet, selv om morgenen nogle steder byder på dis, tåge og småregn. Det bliver ifølge vagtchefen ikke klart vejr, men heller ikke gråvejr. Temperaturerne kommer hele weekenden til at ligge på mellem 15 og 18 grader.

De steder, hvor solen er mest vedholdende, kan termometret runde 20 grader. Det gælder fredag i Sønderjylland, mens de varmere grader kan komme til Syd- og Vestjylland lørdag.

- Det er oktober og ikke sommer mere, så det burde være regn og blæst, men det bliver en rigtig fin weekend med lidt nuancer. Søndag fortsætter, som lørdag slipper. Det bliver en fin dag med en del sol, men der kommer flere skyer i løbet af dagen øst på og lidt køligere. Vestpå bliver det skyet med regn af og til. Især i Jylland og lidt på Vestfyn, så landet bliver delt op, siger Jørn Thomsen.

Vinden holder sig væk fredag, men det blæser op i løbet af lørdagen. Søndag bliver det jævn til hård vind fra sydøst, og selv om eremitageløberne i Dyrehaven ser ud til at slippe for regn, kan vinden altså komme til at drille lidt.

Opfordringen fra DMI er dog klar: Nyd solen, mens den er der.

- Jo længere ind i efteråret vi kommer, jo mindre bliver chancerne for sol. Weekenden efter ser umiddelbart ikke så god ud, og næste uge bliver det mere blæsende og ustadigt. Det bliver ikke koldt, men ikke lige så godt som eksempelvis lørdag, siger Jørn Thomsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip