Efterforsker: 90 procent sikker på bombe i russisk fly

Havarieksperter, der efterforsker årsagen til det russiske flystyrt i Egypten sidste weekend, er 90 procent sikre på, at den støj, der høres i de sidste sekunder af lydoptagelserne fra cockpittet er en bombeeksplosion, siger et medlem af efterforskningsgruppen søndag.

- De indikationer og den foreløbige analyse af lyden fra den sorte boks tyder på, at der var tale om en bombe, siger et medlem af den egyptiske havarigruppe til nyhedsbureauet Reuters. Han har af hensyn til det følsomme emne bedt om at være anonym.

- Men vi er 90 procent sikre på, at der var tale om en bombe, understreger han og afviser at redegøre for de sidste 10 procents usikkerhed med ordene:

- Det kan jeg ikke udtale mig om på nuværende tidspunkt.

Jihadistgruppen Islamisk Stats krigere, der bekæmper egyptiske sikkerhedsstyrker på Sinai-halvøen, har tidligere sagt, at det var dem, der stod bag flystyrtet forrige lørdag.

23 minutter efter, at det russiske Metrojets Airbus A321-fly var lettet fra Sharm el-Sheikh mod Sankt Petersborg, lå det spredt over 12 kilometer i Sinai-ørkenen. Alle 224 ombordværende blev dræbt.

De egyptiske myndigheder siger, at de efterforsker og undersøger alle mulige scenarier om, hvad der kan have forårsaget katastrofen. Samtidig advarer de mod at drage forhastede konklusioner.

Tidligere søndag sagde en anonym amerikansk efterretningskilde ifølge tv-stationen CNN, at han var 99,9 procent sikker på, at det var en bombeeksplosion, der fik det russiske passagerfly til at knække i luften og styrte til jorden.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip