Efterforsker: Beviser om medicindrab var aldrig i fare

admin

424 uger siden

|

23/05/2016

Dagens topnyheder

Potentielt afgørende beviser i en drabssag fra sygehuset i Nykøbing Falster fik en hel dag lov at stå uden opsyn og frit tilgængeligt for enhver.

Det noget foruroligende budskab har to portører tidligere leveret som vidner i drabssagen mod en 31-årig sygeplejerske. Men mandag insisterede vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen på, at det ikke er tilfældet.

- Jeg kan med sikkerhed sige, at de ikke har stået ubevogtet på noget tidspunkt i løbet af dagen, fastslog vicepolitiinspektøren.

Ifølge anklagen skal to af sygeplejerskens påståede drab samt drabsforsøget have fundet sted i løbet af en enkelt nattevagt fra 28. februar til 1. marts 2015.

Tidligt om morgenen blev politiet alarmeret. Men i første omgang nøjedes man med at flytte affaldscontainere med de mulige beviser til en åben kontorafdeling, der den pågældende søndag lå ulåst og temmelig øde hen.

- Alle har mulighed for at gå ind og lægge noget i. Går man hen mod døren, så går døren op, bemærkede en af portørerne om afdelingen, da han vidnede i retten i midten af april.

Vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen anerkender, at døren var ulåst. Det er dog langt fra ensbetydende med, at beviserne var tilgængelige for enhver.

- Fra det tidspunkt, hvor politiet ankommer til sygehuset, sidder der betjente i kontorer rundt om det rum, hvor containerne stod, med dørene åbne og arbejder. Derfor kan vi med sikkerhed sige, at de har været under bevogtning, sagde vicepolitiinspektøren.

I bunken af skrald mener efterforskerne at have fundet "gerningsvåbnet" i form af en brugt sprøjte. I sprøjten har man fundet en blanding af de tre stoffer, som ifølge anklagen nær havde taget livet af en 74-årig patient.

Fagfolk har forklaret, at man aldrig blander medikamenter i samme sprøjte, hvorfor fundet af tre stoffer i samme sprøjte er højst usædvanligt.

Ifølge anklagemyndigheden har den tiltalte givet sine ofre en overdosis af morfin og diazepam - bedre kendt som Stesolid. I forbindelse med drabsforsøget på den 74-årige optrådte også et tredje præparat, Cordarone.

Retssagen fortsætter tirsdag, men først i slutningen af juni ventes der at falde dom.

/ritzau/