Efterlysning delt af 57.000 på Facebook: Nu har Dorthe fundet sin bror

Dorthe Jacobsen fra Kastrup mistede sin mor i en tragisk ulykke i 1981, da hun selv kun var to et halvt år gammel. Derfor har hun aldrig selv haft mulighed for at spørge sin mor om det barn, moderen fødte og bortadopterede som ganske ung. Dorthe Jacobsen vidste end ikke, om det var en dreng eller en pige. Hun vidste blot, at barnet forsøgte at kontakte moderen kørt før hendes død, men brevet og dermed den bedste ledetråd forsvandt.

Nu er der gennembrud i sagen.

- Jeg kan med stor glæde i mit hjerte melde ud, at han er fundet, og det er en bror, skriver hun på Facebook.

Læs også: 56.000 personer hjælper: Dorthe leder efter sin halvsøskende

Til Dagens.dk fortalte hun tidligere, at hendes efterlysning på Facebook førte til flere hundrede henvendelser fra folk, der havde kendt hendes mor, eller som havde tip til, hvor hun kunne søge.

- Det endte med at være Ankestyrelsen, som fandt frem til min bror, og de har nu skrevet et brev ud til ham for at fortælle, jeg ønsker kontakt. Jeg krydser alt, hvad jeg har, for at han vælger at sige ja til kontakt, skriver en glad Dorthe Jacobsen.

Hun takker de 57.420 personer, der har delt hendes efterlysning på Facebook.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Moderen Martha Jensine Olsen fødte barnet i Esbjerg i efteråret 1965 eller 1966 som ca. 20-årig. Barnet blev kort efter bortadopteret. Men i 1981 modtog Martha Jensine Olsen et brev fra barnet, der ønskede kontakt. Hun og Dorthe Jacobsens far var dog på vej på tur med faderens fodboldhold.

- Min mor blev simpelthen så glad. Men hun ville vente med at svare brevet, da de var på vej til Amerika, fortæller Dorthe Jacobsen.

Men under rejsen druknede hun i hotellets pool, og faderen var for ramt af sorg til at selv at kontakte det ukendte barn.

Dorthe Jacobsen har siden fortalt hendes historie i flere medier og forsøgt at komme med i DR-programmet Sporløs.

Læs hele hendes efterlysning her:

 

Dagens Gossip