Efterlysning: Hævede 12.000 kroner på stjålet kort - hvem er hun?

Et overvågningskamera ved en bank har givet politiet gode billeder af den midalderende kvinde, der forleden stjal og misbrugte et dankort. Politiet leder efter vidner til episoden. Det oplyser Fyns Politi til Dagens.dk.

På trods af en 82-årig kvinde knugede sin håndtaske ind til sig, da hun i torsdags var et smut i Røde Kors' genbrugsbrugsbutik i Algade i Haarby ved Assens, lykkedes det en kvindelig tyv at snuppe den 82-åriges pung.

LÆS OGSÅ: Efterlysning: Denne kvinde hævede penge på stjålet kort

- Selvom den 82-årige kvinde var meget opmærksom på sin taske, mens hun kiggede på tøj i butikken, lykkedes det alligevel tyven at stjæle pungen, uden hun opdager det. Det viser bare, at tyvene er rigtig dygtige, siger politiassistent ved Lokalpolitiet i Assens, Jan Anker Ankersen, til Dagens.dk.

Og derfra gik det hurtigt, ifølge Jan Anker Ankersen. I løbet af et fem minutter hævede tyven 10.000 kroner via fire transaktioner ved Sydbank i Haarby. Kort derfra forsatte tyven sin pengejagt i Fynske Banks hæveautomat, hvor udbyttet blev 2000 kroner. I alt 12.000 kroner på ganske få minutter.   
 
Politiet har frigivet et billede af den kvindelige tyv ved hæveautomaten, mens hun napper pengene, og beder offentligheden om hjælp til at finde dankort-tyven.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Politiet mener ikke, at tyven havde afluret den ældre kvindes pinkode, eftersom kvinden ikke endnu ikke havde brugt dankort den dag. Til gengæld havde den ældre kvinde noteret sin kode.

- Mange ældre husker ofte ikke så godt, og derfor skriver de deres pinkode ned på papir, som de putter i pungen. Men det skal man ikke gøre, man bliver nødt til at lære koden udenad, siger Jan Anker Ankersen til Dagens.dk. 

Hvis du ved noget om sagen, bedes du ringe til Fyns Politi på tlf. 114. 

 

Dagens Gossip